ريمكساوى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اغانى افلام العاب

تم تغير المنتدى لمنتدى فى بى http://kazamoga.eb2a.

4 مشترك

    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى)

    queen of love
    queen of love
    مشرفه قسم المرأة
    مشرفه  قسم المرأة


    انثى
    عدد الرسائل : 135
    العمر : 37
    الموقع : جـــــــــــــــ قلب مستر اتش ـــــــــــوه
    المزاج : romantic
    لقب العضو : 30
    نقاط : 1000
    عارضة الطاقة :
    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Left_bar_bleue70 / 10070 / 100اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Right_bar_bleue

    السٌّمعَة : 2
    تاريخ التسجيل : 09/01/2009

    مرحبا بكم فى منتديات ريمكساوى
    مرئى للجميع:
    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Left_bar_bleue0/0اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Empty_bar_bleue  (0/0)

    حصرى اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى)

    مُساهمة من طرف queen of love السبت يناير 10, 2009 11:24 am

    9- التورلى:

    المقادير :

    2 بصلة متوسطة الحجم.
    نصف كيلو من اللحم مقطعة في مكعبات صغيرة.
    مرق الدجاج.
    ربع كيلو من البامية.
    فنجان من البازلاء.
    3 ملاعق من صلصة الطماطم.
    3 ثمرات من الكوسة متوسطة الحجم.
    نصف كيلو من البازلاء.
    ملعقتان من السمن النباتي.
    ملح وفلفل.
    ثمرتين من البطاطس متوسطة الحجم.
    الطريقة:

    تحضير الخضر واللحم:
    - في سلطانية عميقة يتم سلق اللحم بعد تتبيله بالملح والفلفل .
    - قومي بتقطيع وغسيل البطاطس والباذنجان والكوساء .
    - جهزي الخضر (البازلاء والفاصوليا والبامية ) ثم اغسليها .
    -إخلطى كل المكونات مع بعضها .
    تحضير طاجن الطهي:
    - يتم تسخين الفرن جيدا حتى درجة 260 سليزية .
    - اخلطي الصلصة مع مرق الدجاج مع الزبد مع البصل والملح والفلفل داخل الطاجن ثم أضيفي الخضراوات واللحم واخلطي الكل جيدا .
    - غطي الخليط بالماء، ثم غطي الوعاء بورق الألومنيوم واتركيه في الفرن لمدة 40-45 دقيقة حتى ينضج .
    - بعد نصف ساعة أزيلي غطاء الفويل وأضيفي الماء إن كان لذلك حاجة .
    - يمكن تغطية وجه الطاجن بشرائح الطماطم والفلفل والبصل والليمون .


    10- المسقعة:

    المقادير :

    ثلاث حبات باذنجان .
    ربع ك فلفل حار أو بارد حسب الرغبة .
    نصف ك طماطم أو ما يعادله معجون طماطم .
    عشر فصوص ثوم مفرى .
    ثلاثة معلق خل أبيض .
    زيت للقلي .
    رشة ملح ـ رشة كمون ـ رشة فلفل أسود حسب الذوق .
    طريقة التحضير :

    - نقوم بتقطيع الباذنجان إلى قطع دائرية ، ثم نتركه في ملح نصف ساعة .
    - ونقوم بعد ذلك بقلى الباذنجان والفلفل في الزيت .
    - نقوم بعمل صوص الطماطم .
    - نضع قليل من الزيت في القدر ثم نضيف الثوم ،وحتى يصير لونها ذهبي نضيف إليه الخل ونتركه يغلى .
    - إضافة الطماطم حتى تسبيكه ثم يضاف البهار .
    - يوضع الباذنجان والفلفل إلى الخليط ويضاف كوب ماء ونتركه على نار هادئة من 10 إلى 15 دقيقة.


    11- الويكا:

    المقادير:
    نصف كيلو بامية كبيرة.
    حبة طماطم ( مهروسة ).
    5 فصوص من الثوم الناعم.
    3 كوب من مرق الدجاج أو اللحم.
    نصف ملعقة من الكزبرة الناشفة.
    ملعقة من السمن.
    الطريقة:

    يتم تقطيع البامية ( الكبيرة ) إلى حلقات سميكة إلى حد ما ويتم بعد ذلك سلقها مع الطماطم المهروسة حتى النضج.
    ثم بعد ذلك حمري الثوم والكزبرة الناشفة في السمن حتي يصير لونه ذهبي ويتم صبها على إناء البامية (مثل الملوخية ).


    الكبدة الإسكندرانى:

    المقادير:

    1كيلو كبدة(لحم أو دجاج)
    2ملعقة كبيرة ثوم مفروم
    3 حبات فلفل حار
    5 ملاعق كبيرة خل
    عصر ليمونتين
    ملح،فلفل ، كمون،كسبرة ناشفة
    3 ملاعق كبيرة زيت
    طريقة التحضير:

    - نقطع الكبدة أولاً قطع صغيرة ثم نضعها مع الزيت على النار و نقلبها حتى تحمر من جميع الجهات و يتغير لونها.
    - نضيف بعد ذلك الخل مع الثوم و الملح و الفلفل مع الإستمرار في التقليب ، ثم نقطع الفلفل الحار و نضيفه إلى الكبدة نضع معجون الطماطم على الكبدة على الكبدة و نقلبها جيداً أخيراً نضع الليمون.
    ريمكساوى
    ريمكساوى
    الاداره
    الاداره


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    الموقع : https://remxawy.hooxs.com
    المزاج : مظبوط
    لقب العضو : 30
    نقاط : 99999999
    عارضة الطاقة :
    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Right_bar_bleue

    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 05/01/2009

    حصرى رد: اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى)

    مُساهمة من طرف ريمكساوى السبت يناير 10, 2009 12:20 pm

    مشكور على الشغل الجامد يا بوسى
    temo
    temo
    الاداره
    الاداره


    ذكر
    عدد الرسائل : 75
    العمر : 33
    المزاج : فرحان
    لقب العضو : مؤسس الموقع
    نقاط : 1000
    عارضة الطاقة :
    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Left_bar_bleue90 / 10090 / 100اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Right_bar_bleue

    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 04/01/2009

    حصرى رد: اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى)

    مُساهمة من طرف temo السبت يناير 10, 2009 12:24 pm

    تسلمى يا جميل على الشغل الجامد دة تسلميلى وتم التقيم
    avatar
    marwa rashed
    المشرفه العام
    المشرفه  العام


    انثى
    عدد الرسائل : 84
    العمر : 41
    المزاج : متفائلة
    لقب العضو : 40
    نقاط : 1000
    عارضة الطاقة :
    اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Left_bar_bleue50 / 10050 / 100اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى) Right_bar_bleue

    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 08/01/2009

    حصرى رد: اكلات مصريه لايستغنى عنها البيت المصرى فى الحياه اليوميه (الجزء التانى)

    مُساهمة من طرف marwa rashed الأحد يناير 11, 2009 5:36 am

    تسلم ايدك على الاكلات الحلوة دى

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 7:10 pm